تنیس البو یکی از شایع ترین مشکلات و آسیب هایی که ممکن است به دلیل عدم رعایت درست ضربه زدن به راکت در ورزش های راکتی به خصوص تنیس ایجاد شود. در این مقاله در مورد دلیل به وجود آمدن این عارضه و راه های پیشگیری و درمان آن اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان می گذاریم.

تنیس البو چیست؟
تنیس البو (Tennis elbow) شایع ترین مشکل در بین ورزشکاران ورزش های راکتی است که دردی در آرنج فرد ایجاد می کند و این درد در قسمت خارجی آرنج حس می شود. دلیل این نامگذاری این است که بیشتر تنیسور ها درگیر آن می شوند.
چگونگی ایجاد Tennis elbow
عضلات قسمت خارجی ساعد دارای تاندون هستند. این عضلات باعث حرکت مچ و انگشتان دست می شود و در قسمت بالایی ساعد به سطح خارجی آرنج می چسبند، التهاب این تاندون باعث به وجود آمدمن Tennis elbow می شود.
زمانی که فرد در تنیس حرکتی را با قدرت زیاد به صورت مکرر انجام می دهد، محل تلاقی تاندون ها به استخوان تحت فشار و کشش شدید قرار گرفته و باعث وجود این مشکل می شود. محل اتصال دقیق تاندون قسمت خارجی پایین ترین محل استخوان بازو می باشد.
آسیب ها در این ناحیه به صورت پارگی میکروسکوپی ایجاد شده و فرد در قسمت آرنج درد و التهاب احساس می کند. زمانی که دست به طور مکرر خم و راست می شود، تاندون های این قسمت به دلیل رفت و آمد مداوم بر روی برجستگی استخون آسیب می بینند.
بیشتر افراد بین 30 تا 50 که کارهای سنگین با دست خود انجام می دهند مانند خانم های خانه دار، نجار، لوله کش، نقاش ساختمان و… در معرض این آسیب قرار دارند.
درمان تنیس البو
اگر به موقع متوجه این موضوع شوید و به آن رسیدگی کنید در 90 درصد موارد بیمار نیازی به عمل جراحی نداشته و با استفاده از راه حل های زیر می تواند مشکل را برطرف کند.
استراحت: باید مدت زمانی از انجام کارهای سنگین با دست خودداری کنید تا درد کاهش پیدا کند.
دارو: می توان با تجویز و صلاحدید پزشک از داروهای ضد التهاب مانند ناپروکسن یا سلکوکسبب استفاده کرد.
تغییر وسایل مصرفی: می توانید اندازه راکت را تغییر داده و یا نخ های آن ر کمی شل کنید.
فیزیوتراپی: یکی از راه های مفید که در آن از نرمش های کششی استفاده کرده تا ساعد را تقویت کنند. همچنین ماساژ کمپرس سرد به دلیل تحریک عضلات بسیار مفید است.
استفاده از بریس: برای استراحت عضله، تاندون و کاهش درد می توان از بریس هایی که در قسمت بالای ساعد به کار می روند استفاده کرد.
تزریق: اگر پزشک صلاح بداند کورنیکوستروئید یا prp در محل درد تجویز می کند تا درد کاهش یابد.
شوک ویو (Shock Wave): با استفاده از دستگاه امواج صوتی را به محل درد در آرنج منتقل می کنند.
جراحی: قدم آخر جراحی است و اگر با رعایت موارد بالا 6 ماه تا یک سال همچنان درد باقی بماند جراحی پیشنهاد می شود. این کار برای آزاد کردن محل اتصال عضلات درگیر ساعد در ناحیه آرنج است. جراحی می تواند به دو صورت باز و یا با لیزر انجام شود.
مراقبت بعد از جراحی: به مدت 1 هفته دست در آتل باید بی حرکت بوده و بعد از جدا کردن آتل فرد شروع به انجام نرمش های کششی حداقل تا 2 ماه طبق نظر پزشک و فیزیوتراپ، کند. بعد از 4 تا 6 ماه فرد می تواند ورزش را مجدد آغاز کند. جراحی معمولا تا 80 درصد موفق خواهد بود اما ممکن است قدرت عضلات ساعد کم شود.
پیشگیری از Tennis elbow
- همیشه شنیده اید که پیشگیری بهتر از درمان است. در مورد این مسئله نیز با رعایت نکاتی می توان از بروز آن جلوگیری کرد.
- فعالیت های سنگین با دست انجام ندهید.
- در بین انجام کارهای سنگین با دست هر از گاهی استراحت کرده و سپس کار را از سر بگیرید.
- کف دست در زمان حمل وسایل سنگین رو به بالا باشد.
- در ورزش حتما از مربی خود کمک و راهنمایی بگیرید.
- در ورزش های راکتی مهم است که راکت مناسب دست شما باشد.