اولین و مهمترین گام در زمان شروع یادگیری هر ورزشی انتخاب یک مربی خوب است. اگر شما تمامی عوامل لازم را داشته باشید و فاکتورهای مورد نیاز را رعایت کنید اما مربی مناسبی انتخاب نکنید نه تنها از لحاظ جسمی ممکن است آسیب ببینید بلکه ورزش مورد نظر را به درستی یاد نگرفته و حتی ممکن است از آن دلزده شوید. در این مقاله ما شما را با ویژگی های یک مربی ورزشی خوب آشنا می کنیم تا در مسیر خود به درستی گام بردارید.
امیدواریم که پلیر پرو با گردآوری و معرفی مربیان و امکان ثبت نظرات کاربران ، شما را در یافتن یک مربی خوب همراهی کرده باشد.
گمان نکنید که اگر مربی به تمامی جنبه های ورزشی که آموزش می دهد مسلط باشد، مربی خوبی است. یک مربی خوب باید خصوصیات و ویژگی های فردی بارزی نیز داشته باشد تا بتواند به افراد راهنمایی هایی برای بهتر شدن همه جانبه در زمینه ورزشی بدهد.
دانش، ویژگی مربی خوب
اولین معیاری که هر فرد برای انتخاب مربی در نظر می گیرد میزان و سطح دانش و اطلاعات مربی نسبت به رشته ای است که در آن تخصص دارد و می خواهد آموزش دهد. مهم است که مربی کار آموزش خود را بر پایه و اصول علمی مطابق با تحقیقات ثابت شده جهانی انجام دهد. تصمیمات مربی بر سلامت ذهنی و جسمی شما تاثیر دارد پس این نکته را در نظر بگیرید.
ظاهر
نمی توان نقش یک ظاهر برجسته و آراسته را زیر سوال برد. در کنار دیگر فاکتورها اگر مربی خوش اندام و خوش چهره باشد، تاثیر حرف های او بر شاگردانش بیشتر خواهد بود.
تجربه، ویژگی مربی خوب
هر چقدر که فردی از لحاظ علمی در درجه بالایی قرار داشته باشد تا هنگامی که به صورت عملی تجربه ای در آن زمینه کسب نکند نمی توان به راحتی به او اعتماد کرد. یک مربی خوب باید راهکارهایی را ارائه کند که قبلا آن ها را تجربه کرده و از درستی آن ها مطمئن است.
شخصی سازی
آناتومی، توانایی های جسمی و روحیات هر فرد با دیگری متفاوت است. یک مربی خوب باید مطابق با شرایط هر فرد به او برنامه مخصوصی ارائه کند و نمی تواند یک نسخه برای همگان پیشنهاد داد. ممکن است بخشی از بدن شما نسبت به سایر اعضا آسیب پذیرتر باشد در نتیجه مربی باید برنامه را شخصی سازی کند.
سابقه و روحیه ورزشی
کسی که دارای سابقه در زمینه حرفه خودش باشد با محیط و فضای ورزشی آشنا بوده و درک بیشتری از شاگردانش خواهد داشت. او در شرایط و مواقع حساس به عنوان یک مربی به خوبی عمل می کند.
انتقال آموزش، ویژگی مربی خوب
بسیاری از افراد از لحاظ تجربه و دانش بسیار پربار هستند اما متاسفانه منظور را به خوبی نمی توانند انتقال دهند. به همین دلیل شما باید مربی را انتخاب کنید که با زبان شیوا و به درستی بتواند آموزش ها را در اختیار شما بگذارد.
صداقت در گفتار
مربی باید شما را با نقاط ضعف و قوت آشنا کند و مسیر رسیدن به هدف را به صورت دقیق برایتان مشخص نماید. امیدواری دادن های بیهوده و یا تخریب و بزرگنمایی عیوب هر دو آفت آموزش هستند و فرد را دلسرد خواهد کرد.
آشنایی با کمک های اولیه
اصولا در هر ورزشی باید این احتمال را در نظر گرفت که ممکن است فرد ورزشکار دچار آسیب شود و قطعا در همان لحظه پزشکی حضور ندارد به همین دلیل اگر مربی کمی به کمک های اولیه آشنا باشد تا حدی می تواند به افراد یاری رساند.
به روز بودن
در دنیای امروزه شما با یک کلیک می توانید به بسیاری از مطالب دسترسی داشته باشید. مربی نیز باید خود را همواره به روز نگه داشته و از تمرین های حال حاضر که در دیگر نقاط جهان از آن استفاده می کند بهره ببرد.
طرز برخورد
یک مربی باید با اصول برخورد آشنا باشد و با توجه به روحیات افراد با آن ها برخورد کند. ممکن است یک نفر با سختگیری زیاد از ورزش متنفر شود و دیگری برای پیشبرد و حرکت در مسیر به سختگیری نیاز داشته باشد. یک مربی باهوش می تواند تفاوت ها را تشخیص داده و طبق آن رفتار کند.
صبوری، ویژگی مربی خوب
همه افراد به یک اندازه توانمند و با استعداد نیستند و تمارین برای همه به یک اندازه اثربخش نخواهد بود. به همین دلیل نیاز است که مربی به اندازه کافی صبر و حوصله داشته باشد تا بتواند شاگردان را در رسیدن به هدفشان یاری کند.